År 2016 har været et godt år for Ringe i Vandet og for mig personligt. I dette indlæg vil jeg se tilbage på nogle af højdepunkterne fra år 2016.

aar-2016Jeg startede året ud med at aflevere de 71 mobiltelefoner, som jeg havde fået samlet sammen, til Folkekirkens Nødhjælp. Mobiltelefonerne er blevet solgt, og beløbet herfra er gået direkte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med verdens fattigste. Tak til alle, der støttede op om min indsamling.

I februar startede jeg i en projektansættelse hos Amnesty International. Her undersøgte jeg, hvordan Amnesty International bedst muligt kan afvikle en landsindsamling. Det var utrolig spændende at have sin daglige gang i Amnesty og få et større indblik i organisationen.
Jeg har jo støttet Amnesty siden jeg var 18 og har også arbejdet som Phoner, så jeg har altid interesseret mig meget for deres vigtige arbejde for menneskerettighederne.

Min projektansættelse sluttede i juni, hvilket betød, at jeg vendte tilbage til studiet i september. Jeg er nu ved at færdiggøre min kandidat i Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation. Dog tog jeg først en tur til Tanzania med Magnus, hvor vi bl.a. uddelte fodboldtøj til drengene fra den lokale fodboldklub Kijitonyama Chipukizi Sports Club.
Har du endnu ikke læst om vores møde med drengene, så kan du læse indlægget: Små drenge med store drømme.

Herudover besøgte vi også et lokalt børnehjem, hvilket var en stor oplevelse. Jeg glæder mig til at fortælle dig om denne oplevelse snarest, så sørg for at følg med på bloggen.

I maj fyldte Ringe i Vandet tre år, hvilket jeg fejrede med en masse veninder. Det var en skøn dag, hvor vi brainstormede en masse ideer til mit fremtidige arbejde med Ringe i Vandet. Herudover købte jeg domænet Ringeivandet.nu, og jeg glæder mig til at lave et nyt og bedre layout til Ringe i Vandet her i 2017.

Sofie på 7 år samler ind til flygtninge og fattige.

Sofie på 7 år samler ind til flygtninge og fattige.

Jeg bliver altid så glad, når folk kontakter mig gennem min blog. Det er fedt at vide, at der er folk derude, som læser med. I juli kontaktede Kathrine mig. Hendes 7-årig datter Sofie havde lavet en indsamling til flygtninge, og da Kathrine spurgte sit netværk, hvor hun skulle donere pengene til, havde flere nævnt Ringe i Vandet.
Jeg forslog Kathrine og Sofie at bruge pengene på en velgørende gave, så Sofie vidste præcis, hvad hendes indsamlede penge gik til. Sofie valgte at købe ti høns og en hane til en fattig familie gennem Folkekirkens Nødhjælp.
Har du endnu ikke læst den fine mail, som Kathrine sendte til mig, så læs indlægget: Ringe i Vandet er nået helt til Lemvig.

I november fik jeg udgivet novellen: ”Nye naboer” i Hendes Verden. Novellen er super relevant, da den handler om en fordomsfuld, gammel dames møde med en syrisk flygtningefamilie. Jeg er utrolig glad og stolt over, at Hendes Verden gav mig mulighed for, at komme med et lille indspark til flygtningedebatten.

2016 var også året, hvor månedens boganmeldelse blev skudt i gang. Læs de mange spændende boganmeldelser, der vil udvide din horisont her.
Har du selv læst en relevant bog, som du kunne tænke dig at anmelde? Så tøv ikke med at kontakte mig.

boganmeldelser

Herudover har Karoline og jeg også fået oprettet: uddannelsessiden, hvor du kan få overblik over, hvilke uddannelser og højskoler, der har fokus på kultur og udviklingslande.
Siden vil blive udvidet yderligere her i 2017.

Har du endnu ikke læst 2016’s top fem blogindlæg, så kan du læse dem her:

Bob Gam Gaasdahl

  1. Bob har tabt sit hjerte til Kenya og børnene
  2. En dansker redder verden – Anja Lovén
  3. Skøn dag for at fejre – 3 skønne år
  4. Tøjindsamling til bådflygtninge på Lesbos
  5. Vil du hjælpe flygtninge på Lesbos?

Jeg håber, at år 2017 også bliver fyldt med masser af nye initiativer, der spreder Ringe i Vandet. Rigtig godt nytår <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...