Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ringeivandet.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
Opskrift: vegetarlasagne med spinat og hytteost - Ringe i Vandet

Lige siden min veninde serverede denne lækre vegetarlasagne for mig første gang, har jeg elsket den. Det varede ikke længe før jeg bad hende om opskriften, og gennem årende har jeg serveret den til både familie og venner. Lasagnen smager virkelig godt og slår den traditionelle kødlasagne med flere længder.

Jeg har tilpasset lasagnen en del efter mine egne smagspræferencer. Fx undlader jeg løg, tilføjer gulerødder og putter en langt større mængde spinat og hytteost i end originalopskriften. Sådan synes jeg den er bedst.

Ingredienser

 • Lasagneplader
 • En pose frossen spinat
 • En bøtte hytteost
 • 5 stilke blegselleri
 • 2 – 3 store gulerødder
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 dåse tomatpure
 • Mild ost
 • Reven mozarella eller parmesan
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. tørret basilikum
 • Citronsaft
 • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

 • Spinaten optøes og blandes med hytteost.
 • Blegsellerierne og gulerødderne hakkes og svitses let i olie sammen med hvidløg.
 • De flåede tomater og tomatpure hældes ved.
 • Smag til med citronsaft, basilikum, salt og pebber.
 • Sovsen koges lidt ind.
 • Smør et ovnfast fad.
 • Put lidt tomatsovs i bunden, dernæst tynde skiver ost og lidt mozarella. Herpå lasagneplader og et lag spinat. Lasagneplader igen, tomatsovs, ost osv. Fortsæt til du har brugt tomatsovsen og spinaten op og drys lidt ost på toppen.
 • Sæt lasagnen i en kold ovn, der sættes til 200 grader. Bag lasagnen i ca. 30 minutter + 15 minutter efter du har slukket ovnen. Ved at sætte maden i en kold ovn og herved udnytte ovnens eftervarme, nedsættes elforbruget med 10-25 %.

Jeg plejer at serverer lasagnen med en lille salat bestående af spinatblade, tomat og avokado.

Vegetarlasagne

Jeg foretrækker denne vegetarlasagne med spinat og hytteost fremfor den traditionelle kødlasagne.

 

Prøv også en lækker Burrito Bowl (vegansk), fyldte portobello-svampe eller se dokumentaren Cowspiracy, som har inspireret mig til at spise mindre kød. 

 

Har du en lækker kødfri opskrift, som jeg bør prøve?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...