Som de fleste andre er jeg glad for god mad. Jeg elsker at prøve nye og spændende opskrifter, men render også ind i perioder, hvor det er de samme tre – fire retter, jeg laver igen og igen, fordi tid og overskud ikke altid er til at prøve noget nyt.

Derfor vækkede det også min interesse, da min veninde Simone den anden dag fortalte mig om sin kogebog med plantebaseret mad. Det er ikke noget, som jeg har gjort mig så meget i, men jeg synes det lyder rigtig spændende, da jeg generelt prøver at spise mindre mængder kød.

Vi er jo alle sammen godt klar over, at det er en god ide at spise mindre kød til hverdag, men jeg synes, at hver gang snakken falder på, hvorfor man skal spise mindre kød, findes der især tre argumenter: Sundhed, miljø og dyreetik. Tre rigtig gode og vigtige grunde, men måske skulle vi gøre plads til en grund mere for hvad med alle de mennesker, der sulter?

Vidste du fx, at 82% af alle verdens sultende børn bor i lande, hvor maden i stedet bliver givet til dyrene, som så bliver spist af os i de vestlige lande? (Kilde Cowspiracy)

Det er en ret skræmmende tanke, synes jeg, og det gjorde, at jeg blev ekstra interesseret i at udforske det plantebaserede køkken lidt nærmere.  Derfor mødtes Simone og jeg og lavede en lækker Burrito Bowl med inspirationen fra Plantemad af Mia Gardum.

Uanset om du er veganer, bare godt kan lide lækker mad, eller ligesom jeg gerne vil spise lidt mindre kød i hverdagen, så tror jeg, du vil elske denne opskrift!

Ingredienser til Burrito Bowl (vegansk)

Opskrift

 • 3 dl couscous
 • 6 dl kogende vand
 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg
 • Olie til stegning
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. salt (eller efter smag)
 • 2 dåser flåede tomater
 • 3 dåser drænede kikærter

Topping

 • 1 bakke cherrytomater
 • 1 chili
 • Tortillachips
 • Din favorit guacamole
 • Frisk koriander
 • Lime

Tilbered couscous ved at hælde kogende vand over og lad det trække i 10 minutter. Hak herefter løg og hvidløg fint, varm olien i en gryde og svits begge dele. Herefter tilsættes krydderierne og svitses i et minut, inden de flåede tomater og salt også tilsættes. Lad saucen simre i 20 minutter, tilsæt derefter de drænede kikærter og lad retten simre i yderligere 10 minutter.

Server bønnesaucen over couscous og top med tomater, chili, tortillachips,  guacamole, koriander og lime.

Her er det endelige resultat af vores veganske Burrito Bowl, som du kan tilpasse efter egne smagspræferencer.

Jeg siger ikke, at du slet ikke skal spise kød, det gør jeg også selv. Men hvis nu vi alle spiste lidt mindre kød til hverdag og også indførte nogle kødfri dage engang imellem, så kan den lille forskel i vores hverdag alligevel betyde noget i det store billede. Og hvis vi samtidig kan spise god mad med god samvittighed, så er det jo bare en win-win.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...