Da jeg fløj til Uganda mellemlandede jeg i Kenya. Da flyet ramte jorden og susede henover landingsbanen, meddelte en af stewardesserne, at plastikposer var forbudt i landet. Hvis man havde en plastikpose skulle man aflevere den og så ville man i stedet få udleveret en papirpose.
Tidligere på året havde jeg godt set en artikel fra Verdens Bedste Nyheder omkring dette forbud, og det var fedt lige at blive mindet om det.

Jeg har altid været stor modstander af at købe plastikposer, når jeg er ude og handle. Jeg sørger som regel for at have et net med i tasken. Skulle det ske, at jeg kommer afsted uden et net og impulsivt beslutter mig for at handle ind, så er jeg blevet ret god til at stable varerne oven på hinanden og kan derfor have det meste i hænderne. Dermed ikke sagt, at jeg aldrig køber en plastikpose, men jeg prøver virkelig at undgå det.

På det øverste billede står jeg med mit absolut yndlings net. Det har nogle rigtig gode remme og hænger godt på skulderen, og derudover elsker jeg budskabet om, at vi kan afskaffe fattigdom.

Forbud mod plastikposer

Jeg købte dette flotte net, da jeg var i Uganda. Så kan jeg tage det med, når jeg skal ud og handle og på denne måde undgå at købe plastikposer. Hvorfor forbyder vi ikke også plastikposer i Danmark?

Ikke alle steder skal man betale for plastikposer

I Danmark har vi længe skulle betale for plastikposerne i supermarkederne, men sådan er det absolut ikke alle steder i verden. Da jeg var i starten af tyverne havde jeg en kæreste fra Californien. Når jeg besøgte ham og vi var ude og handle, stod der en medarbejder og pakkede vores varer i ni forskellige plastikposer. Jeg synes det var spild at bruge så mange poser. Derfor hjalp jeg hende med at pakke varerne, så vi fik så få poser som muligt med hjem. Min daværende kæreste synes det var vildt pinligt, at jeg blandede mig i hendes arbejde. Da vi kom hjem foldede jeg alle poserne sammen og gemte dem i hans køkkenskab. Så kunne vi tage dem med, næste gang vi skulle handle, og herved spare nogle nye poser. Da han fandt poserne i sit skab, blev han smadder sur og smed alle poserne ud. Fuldstændigt spild af så mange plastikposer.

Fedt med forbud mod plastikposer

Derfor er det mega fedt, at flere afrikanske lande nu forbyder plastikposer. Da jeg fløj hjem fra Uganda mellemlandede jeg i Rwanda, hvor vi fik samme besked. Her har plastikposer været forbudt siden 2008.

Hvert år ender otte millioner tons plastik i havene, hvor der snart er mere plastik end fisk. Også inde i køers maver bliver der fundet plastik. På slagterier i Nairobi bliver der ofte fundet slagtekvæg med op mod 20 plastikposer i maverne.

Du kan læse mere og se en mini video om disse problemstillinger i artiklen: Plastikposer er et kæmpe problem i Kenya – nu bliver de forbudt

 

Burde vi ikke også forbyde plastikposer i Danmark?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...