Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/ringeivandet.nu/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4783
En dag på jobbet i Amnesty International - Ringe i Vandet

Som mange af jer ved, arbejder jeg nu som studentermedhjælper i Amnestys Fundraising afdeling. Men hvad består mine arbejdsopgaver egentlig i? Det spørgsmål møder jeg ofte, når jeg snakker med folk om, hvad jeg laver. Så det er jo oplagt at fortælle lidt om dette, her på bloggen.

Amnestys Fundraising afdeling består af Mette, og nu også af mig. Vi har vores eget lille kontor, hvor vi lige præcis har kunne mase to borde ind. Mette har sørget for at gøre kontoret hyggeligt med planter og en stor vægkalender, så vi kan holde styr på vigtige begivenheder.
Mine arbejdsopgaver er til min store glæde ret afvekslende, da jobbet består af mange forskellige ting.

Søge fonde og legater

Vi søger selvfølgelig en masse fonde og legater for at skaffe flere midler, så Amnesty kan blive ved med at kæmpe for vores allesammens menneskerettigheder. Desværre kan vi ikke længere tage menneskerettighederne for givet og derfor er det vigtigt, at vi kæmper for og kræver, at menneskerettighederne bliver overholdt og gælder for alle mennesker i verden.
At dokumentere menneskerettighedsbrud og lægge pres på regeringer for at ændre krænkende praksisser kræver selvfølgelig en løn til de mennesker, der arbejder med dette til hverdag.

I Danmark findes der en masse forskellige fonde og legater, som organisationer som Amnesty kan søge. Mette og jeg har derfor et meget stort Excel ark, hvor vi holder styr på alle fondene. Vi noterer, hvornår de har ansøgningsfrist, hvilke fonde og legater vi har søgt, om vi modtager penge fra dem eller får afslag osv.
Dette Excel ark skal hele tiden holdes opdateret, hvilket jeg sørger for.
Når Mette har skrevet en fondsansøgning, læser jeg den igennem og kommer med inputs og sørger for, at ansøgningerne bliver sendt ud.

Skrive takkebreve

Ca. en gang om ugen er der en gavmild person, der beslutter sig for, at donere et lidt større engangsbeløb til Amnestys arbejde. Når jeg skriver et lidt større beløb, er det et beløb mellem 1.000 og 7.000 kroner. Disse beløb er vi jo utrolig glade for hos Amnesty.  Derfor vil vi gere takke de pågældende personer og fortælle dem, at vi har modtaget pengene og at deres bidrag betyder enormt meget for vores arbejde. Så jeg sørger for at sende dem et takkebrev.

Det er på mange måder en god tjans, da jeg bliver mindet om, at der er mange mennesker, som bakker op om Amnesty og menneskerettighederne. Det er jo virkelig fedt, at der sidder en masse mennesker derude, der lige pludselig beslutter sig for, at donere nogle penge til Amnesty, fordi de har lidt ekstra på kontoen den pågældende måned. Især da jeg startede i Amnesty i januar, sendte jeg rigtig mange takkebreve ud, da mange har tendens til at donere større beløb omkring jul.

 

Amnestys nye folder om arv og testamente, som hjemmesiden skulle designes ud fra.

Designe hjemmeside om arv og testamente

Lige nu sidder jeg med en rigtig sjov opgave, som jeg er super glad for, at Mette har involveret mig i. Vi skal nemlig have fornyet Amnestys hjemmeside om arv og testamente. Derfor har jeg været med til at udtænke og beslutte, hvordan den nye side skal designes. Fx hvordan siden skal bygges op, hvilke menupunkter der skal være, hvad der skal stå på siderne og hvilke billeder, der supplerer teksten godt.

At være kreativ, designe hjemmesider og anvende Photoshop ligger jo i høj grad indenfor mit interessefelt. Det har været ret fedt at få frie hænder til at designe den nye side, som jeg mener vil være mest interessant og hensigtsmæssigt. Vi har bl.a. besluttet, at vi gerne vil have nogle små bokse på hver side med citater fra nogle af alle de mennesker, som Amnesty har hjulpet.

Disse bokse skulle designes i Photoshop, hvilket jeg har stået for.  Det har været rigtig sjovt og fedt at få genopfrisket mine Photoshop-færdigheder. Jeg var lidt spændt på, om det jeg lavede ville være godt nok, da mine Photoshop-evner jo i høj grad er selvlærte. Men da jeg viste mine bud til Amnestys grafiker syntes han, at det så super fint ud og havde en god komposition. Dette gjorde mig virkelig glad, hvilket måske kan lyde skørt, men jeg tror bare nogle gange, at jeg kan have en tildens til at underkende nogle af de færdigheder, jeg har tilegnet mig gennem tiden, da mange af mine kompetencer jo sådan set er selvlærte og udspringer fra mit interessefelt. Derfor var jeg også sikker på, at Amnestys grafiker ville have en masse kommentarer til detaljer, som jeg måske ikke havde tænkt over, nu hvor han sidder med layout og grafik til dagligt. Men han smilede bare og sagde, at jeg sagtens kunne designe de resterende bokse på samme måde.

Det har været så fedt, at jeg har kunne trække på mine tidligere erfaringer med udarbejdelse af hjemmesider fra Red Barnet, Aktion Børnehjælp og min egen blog. Jeg glæder mig rigtig meget til den nye hjemmeside er oppe og køre, så dem der er interesseret i at give Amnesty en gave i deres testamente nu møder en mere brugervenlig platform med et lækkert design.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...