Engang imellem kan det godt blive lidt tungt at studere Internationale Udviklingsstudier og arbejde i Amnesty International. For selvom jeg har stort fokus på alle succeshistorierne, så beskæftiger jeg mig stadig med verdens ulighed, fattigdom og menneskerettighedsbrud. Derfor er det vigtigt for mig også at dyrke glæden. At finde en tilstand, hvor mit hoved ikke er fyldt med alle verdens problemer, men hvor jeg bare er til. Mig og min krop i dette øjeblik. Jeg har flere forskellige hoppyer, men den eneste måde, hvor jeg virkelig får tømt mit hoved for tanker og bare er – er når jeg danser. Især når jeg danser swing (også kaldet Lindy Hop)

 

Swing dans de sidste to år

Til september har jeg danset swing i to år. Jeg blev bidt af swing lige med det samme.

Jeg er netop lige kommer hjem fra Herräng, som er en dansecamp i Sverige, hvor jeg tilbragte den sidste uge af min sommerferie. Herräng er en af de dansecamps, som man som swingdanser ikke kan komme uden om. Campen har eksisteret i 35 år og tilbyder danseundervisning og swing-fester i syv uger henover sommeren. Der kommer dansere og undervisere fra hele verden, og hver aften er der fest ofte med livemusik, shows og konkurrencer.

I mine snart to år som swingdanser har jeg været på Herräng to gange og herudover til flere dansefestivaler i bl.a. Danmark og Unggarn. At tage til dansefestivaler er en fed måde at rejse på, og hver dag kan man danse swing et nyt sted i verden.

Du kan se en samlet oversigt over alle Swing-festivaler på SwingPlanIt

Swing Herräng 2016

Herräng dancecamp 2016.

Når jeg er på dansecamps glemmer jeg fuldstændig omverdenen og befinder mig i en lille, glad danseboble. Min verden består udelukkende af jazzmusik, flotte kjoler, make up, ømme ben, sved, masser af vand og ren lykke.

Dansen er virkelig en måde, hvorpå jeg formår at være i nuet og dyrke glæden, hvilket jeg tror er enormt vigtigt i vores travle verden, hvor vi konstant bliver konfronteret med krige og katastrofer. Derfor kan jeg kun anbefale alle at springe ud i det og komme forbi til en taster, for at se om swingdans er noget for dig.

Om tirsdagen er der ofte gratis swing-undervisning for begyndere på Studenterhuset.
Du kan også holde øje med Happy Feet Studios Facebookside. Happy Feet er det dansestudie, hvor jeg danser, og til deres fester er der ofte en lille introduktion til swing for begyndere.

Jeg øver mig i ikke at planlægge al ting og indse, at jeg ikke kan kontrollere verden og hvilken vej livet drejer. Når jeg danser er jeg netop i nuet og det er skønt at tømme sit hoved for tanker og bare være til.
Jeg vil slutte af med denne video, som giver et godt indblik i dansefestivalen Lindy Shock i Budapest, og de super fede fester som man som swingdanser kan tage til over hele verden. Jeg var med Til Lindy Shock sidste år, og skal også med igen i år, hvilket jeg ser meget frem til.

Hvad gør du for at tømme hovedet og være i nuet?

 

Facebook
Instagram
Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...