Som mange af jer allerede ved, så har jeg brugt de sidste fire år på at skrive en ungdomsbog. Denne ungdomsbog har forlaget Tellerup sagt ja til at udgive, hvilket er en besked, som jeg kun har turde drømme om. Det er intet mindre end fantastisk 🙂
For to uger siden var jeg så på BogForum for at skrive min kontrakt under, og udover at møde min redaktør og de andre forfattere hos Tellerup, så var jeg også rundt på BogForum og høre en masse spændende foredrag.  Min must read liste er kun blevet endnu længere, og i dette blogindlæg har jeg samlet 7 spændende bøger, som jeg hørte om på BogForum. Jeg ser frem til at læse dem alle.

Måske er disse boganbefalinger også noget for dig?

 

Boganbefalinger

Nagieb Khaja står klar til at signere sin bog Du må ikke græde, for så mister du blod.

Du må ikke græde – for så mister du blod af Nagieb Khaja

Carsten Jensen interviewede Nagaieb Khaja omkring hans bog: Du må ikke græde – for så mister du blod. Bogen er en reportager fra borgerkrigen i Syrien, og Nagaieb fortalte om, hvordan han igen og igen krydsede grænsen til Syrien. Her formåede han at skabe kontakt med mennesker, som normalt ikke snakker med journalister, bl.a. Al-Qaeda-ledere og vestlige IS-krigere. At det lykkedes Nagaieb at følge disse mennesker skyldes, at han ikke er fordømmende og samtidig overholder sine aftaler omkring kildebeskyttelse.
Carsten roste Nagaieb som journalist og fremhævede, at han ikke forsøger at spille machomand, men derimod også står ved, når han har været bange. Det var et virkeligt spændende interview.

 

Det var hyggeligt at møde Sarah og få signeret hendes bog.

Valget af Sarah Engell

Sarah Engell har skrevet Valget, som er en ungdomsroman, der berører flygtningekrisen. Jeg synes, at dette er et meget vigtigt emne, og derfor sørgerde jeg selvfølgelig for, at høre Sarah fortælle om sin bog på BogForum.
Hun fortalte, hvor magtesløs hun følte sig, da billederne af døde børn, som var skyllet op på stranden, ryddede Europas avisforsider tilbage i 2015. Ligesom så mange af os andre, følte hun, at hun måtte gøre et eller andet og derfor kastede hun sig ud i at skrive Valget.
I sin research har hun  bl.a. snakket med en masse flygtninge, og hun lagde ikke skjul på, at det havde været følelsesmæssigt hårdt at skrive bogen.
Jeg glæder mig meget til at læse bogen, som jeg selvfølgelig købte, så jeg kunne få den signeret.

Boganbefalinger

Det var spændende at høre Özlem Cekic fortælle om nogle af de mennesker, som hun havde mødtes med over en kop kaffe, på trods af at de havde truet hende.

Hvorfor hader han dig, mor? af Özlem Cekic

Da jeg var til Amnestys Landsmøde i foråret holdt Özlem Cekic et foredrag. Jeg hørte desværre ikke selv foredraget, men efterfølgende var der mange, der fortalte, at det havde været rigtig godt og at hun er en rigtig dygtig formidler. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg også ville høre t foredrag med hende. Og den mulighed opstod på BogForum. Her fortalte hun om baggrunden for sin bog: Hvorfor hader han dig, mor?

Özlem modtager desværre masser af hadefulde beskeder og trusler via de sociale medier. Men fremfor at skrive vredt tilbage, inviterer hun den pågældende person til en dialogkaffe, hvor de mødes og snakker om deres uenigheder. Özlem undersøger om samtale kan nedbryde fordomme og skabe forståelse mellem mennesker. Jeg tror, at vi alle kan lære noget af at snakke mere med mennesker, som vi er uenige med. Det er i hvert fald noget, som jeg selv øver mig på.  Det var et rigtig spændende foredrag og et super relevant emne. Jeg skal helt klart læse bogen.

 

Boganbefalinger

Kåre V. Poulsen interviewede Anna Neye og Astrid Nonbo Andersen om det koloniale hukkommelsestab.

Emma gad for hvide af Anna Neye

Anna Neye og Astrid Nonbo Andersen diskuterede det koloniale hukommelsestab, som vi har i Danmark, og hvorvidt vi skal sige undskyld til dem, som vi tidligere har kolonialiseret. Dette synes jeg især er spændende i forhold til mit speciale, som jeg sidder og skriver på lige for tiden.
Anna Neye har skrevet bogen: Emma Gad for hvide. Bogen er en satirisk guidebog, der henvender sig til dig, den hvide dansker, som er i tvivl om, hvilket hvidt ben, du skal stå på i en kompleks multikulturel verden.
Race er et meget følsomt emne, og jeg er spændt på, hvordan Anna formidler sine pointer på en humoristisk måde. Jeg har allerede lånt bogen på biblioteket.

 

Boganbefalinger

To bøger, der behandler svære emner som race og kolonitiden.

Ingen undskyldning af Astrid Nonbo Andersen

– erindringer om Dansk Vestindien og kravet om erstatninger for slaveriet

Astrids bog handler om slaveriet på de vestindiske øer, der fra 1754 til 1917 blev regeret af Danmark under navnet Dansk Vestindien. Langtidseffekterne af mere end hundrede års europæisk kolonitid viser sig også den dag i dag på Jomfruøerne. Øerne lider som mange andre tidligere kolonier under en skrøbelig økonomi, voldsom ulighed og ikke mindst en dyb politisk identitetskrise.
Efterkommerne af de slavegjorte har derfor rejst krav om en erstatning og en officiel undskyldning fra de tidligere kolonimagter. Bogen viser, at samme fortid bliver husket på vidt forskellige måder i Danmark og på Jomfruøerne.

 

Kristina Aamand signerer sin bog: For enden af din pegefinger

For enden af din pegefinger af Kristina Aamand

Kristina Aamand vandt Carlsens romankonkurrence NYE STEMMER og 100.000 kroner og det var egentlig den primære årsag til, at jeg besluttede at høre interviewet med hende. For så måtte hendes bog da også være ret god, tænkte jeg, og den lød også rigtig spændende.
Det er en roman om at blive forelsket i den forkerte og betale prisen for at følge sit hjerte. 17-årige Sheherazade føler sig klemt imellem sin mors forventninger om, at hun skal være en god muslimsk pige, og sine klassekammerater, som lever et helt andet liv. For at holde sig oven vande skriver hun om de ting, hun oplever som flygtning i Danmark, selvom hendes mor insisterer på, at hun ikke skal skrive, men være læge. Hendes far bakker hende op, men da han bliver indlagt med hjerteproblemer, bliver det sværere for Sheherazade at holde til presset. Så møder hun den jævnaldrende Thea, og pludselig åbner der sig en helt anden verden. Sheherazade kan ikke lukke øjnene for, at hun er forelsket, men er hun parat til at betale prisen

 

Boganbefalinger

Køen af mennesker, der alle var kommet for at høre Puk Damsgård fortælle om sin nyeste bog.

Den sorte kat i Mosul af Puk Damsgård

Puk Damsgård har tidligere skrevet bøgerne Hvor solen græder og Ser du månen, Daniel, som lyder som nogle rigtig spændende bøger. De er begge blevet anmeldt her på bloggen og jeg har længe gerne ville læse dem. Derfor tænkte jeg, at det nok ville være rigtig spændende at høre Puk Damsgård fortælle om sin nyeste bog: Den sorte kat i Mosul. Men det var jeg så ikke den eneste på BogForum, der havde tænkt. For da jeg var på vej hen til Fag – og debat scenen kunne jeg ikke engang komme ind i rummet for bare mennesker. Der stod mennesker alle vegne. Selv bagved et sort forhæng stod der mennesker, som forsøget at kigge ud gennem et par små sprækker i forhænget. Man kunne på ingen måde se Puk, så jeg gav op. Men jeg er sikker på, at hun har skrevet endnu en virkelig god bog, som er værd at læse.

 

Har du læst en af ovenstående bøger?

Og har du lyst til at anmelde den her til bloggen, så kontakt mig endelig.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...